Dag 16 - Min första kyss

Jo den kommer jag ihåg. Eller, det var mer en puss än en kyss. Jag gick på förskolan och det gjorde hon också. Om jag sa att hon hette Sofia som jag var kär i första gången på dag 2, så tar jag tillbaka det. Det här var första gången jag var kär.
Vi satt och gunga på förskolan i Storå. Lysmasken, hette den så? Plötsligt när jag vänder huvudet åt vänster känner jag en puss på min högra kind.
- Nu kommer mina baciller gå in i din kind, sa hon.
Jo, jag kände mig lite äcklad, men på något sätt var ju ändå en annan människa kär i mig tillbaka.


Dag 15 - Mina drömmar

Svårt ämne igen!
När jag tänker efter så här och drömmer mig bort kommer jag osökt att tänka på en vit strand nånstans långt borta. Kanske till och med ett eget strandhus. Ekonomiskt oberoende på äldre dagar tack vare något jag själv byggt upp.
Innan jag slutade rida var min dröm att kunna leva på mitt största intresse. Jag skulle ha en egen verksamhet och hästägare som stod i kö för att få sin häst inhyst. Givetvis skulle jag vara framgångsrik på tävlingsbanorna och en egen staty av bästa hästen skulle gestalta gården. Men den drömmen lade jag ner för länge sen. Jag insåg väl att det är i stort sätt omöjligt om man inte redan är född med silversked i munnen. Det kanske hade kunnat inträffa för 20-30 år sedan, kanske till och med 15 år sedan, men dagens ridsport ser inte längre ut så. Tyvärr.Domherren

Man får lära sig nya saker lite då och då på jobbet. Härom veckan satt jag hos en tant och vi pratade om fåglar. Då berättade hon en historia hon hört för länge sen angående vart domherren fått sin röda färg på bröstet. Enligt en gammal biblisk historia skulle domherren ha fått blod på sig då den drog ur taggarna från Jesus törnekrona när han hängde på korset. Och sedan dess sitter färgen kvar.


Domherren är min favoritfågel på vintern.

Jag vakna...

..av brandrök i natt och insåg att jag somnat ifrån adventljuset. Bordet stod i lågor och snabbt som ögat slängde jag på en filt och försökte få ut det. Kunde kanske ha slutat med att jag inte vaknat upp igen. Svarta väggar och tak, plus en sju helvetes brandlukt i min stuga är vad jag har nu. Men får va glad över att jag har livet och de flesta grejer i behåll. Bord och matta fick jag slänga. Tur att inte taket, mattan eller soffan tog eld, då hade det varit ute med min lilla stuga.

Julfint I Fönstret


Bara julgardinerna som ska upp.

Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?

Mer än så här orka inte jag anstränga mig idag:P

Dag 13 - Den här veckan

Den här veckan har varit ganska lugn. Vilat upp mig och försökt bli frisk i början av veckan. Sedan började jag träna lite lagom. Torsdags jobbade jag. Annars har jag förberett mig känslomässigt och försökt hålla mig lugn inför begravningen i fredags. Helgen blir lugn. Skulle egentligen jobba, men det behövdes inte till slut.

Satkärring!

Oj oj, vilken lång dag igår. Efter begravningen drog vi till Ludvika och köpte soffa. Senare på kvällen följde jag med Towa och Emil till Strömsholm, Lisen mådde inge bra alls. Blev en låååååång natt i vänterummet. Men med lite rebusar och hänga gubbe gick tiden lite fortare:) Man får göra det bästa av situationen och det blev många skratt.


Stassen

Då var begravningen över. Så fint det var. Älskade mormor, det var inte ett öga torrt, vi alla älskar dig.

Mamma var fin med vit skjorta & bolero under jackan.

Kostym för hela slanten. Nöjd med min rock från H&M. Mormor var värd all ansträngning för alla fina kläder. Hon själv tyckte ju om kläder och jag tror hon skulle ha haft ett leende på läpparna om hon sett hur fina vi alla var.

Dag 12 - I min handväska

Jag har ju lixom ingen handväska, och inte är jag i behov av det heller:)

En Röd Ros

Jag räknar dagarna tills vi möts igen. Det står röda rosor för. Mormors begravning är imorgon.

Dag 11 - Mina syskon

Jag har 3 syskon. Jag är den näst sista i skaran. Det sägs att som mellanbarn blir man bortglömd. Men det tror jag varken Therese eller jag har känt av. Jag börjar i storleksordning.

Tobias: 4 år äldre än mig. Den jag har minst gemensamt och kontakt med. Han var den som stod upp och försvarade mig när jag själv inte kunde och orkade när jag mobbades. På gott och ont. Jag kommer ihåg när jag berättade för honom att jag var homo. Han tog det väldigt dåligt. Framför allt tror jag att han kände sig dum eftersom han pratat väldigt illa om bögar. Han hatade "såna där" och nu satt jag och sa att jag var en "sån". Jag vet fortfarande inte om han accepterar mig som jag är och tills dess han gör det kommer det vara ytligt mellan oss.

Therese: 2 år äldre än mig. Den här damen och jag har varit som natt och dag har mamma sagt. Och visst har vi bråkat en hel del genom åren. Men när jag tänker efter, så är det nog för att vi är ganska lika varandra. Kanske för att vi ser något hos den andra som man inte gillar hos sig själv.

Towa: 2,5 år yngre än mig. Jag kommer ihåg när hon föddes. När vi var på BB och hälsade på grät jag. Inte för att jag inte längre var yngst. Jag var allmänt grinig när jag var liten:) Towa och jag lekte mycket när vi var små, vi hade ungefär samma kompisar vi slogs om. Towa och jag delade samma intresse, hästar. Vi gick på ridskola tillsammans och vi delade även på våran första häst, ja, till och med marsvin. Vi har och vi kan fortfarande ryka ihop ganska ordentligt och eftersom vi är lika långsinta kan det ta lång tid innan det går över:)Jag är glad över att ha 3 syskon. Jag menar, hur roligt skulle det ha vart om man var ensambarn?

Tekniska Problem

Gilla-knappen funkar inte riktigt som jag vill. Får forska vidare på det.

Sen ogillar jag att det blåser ute för då funkar inte internet lika bra heller. SVARAR EJ. Hela tiden.

Hade tänkt bjuda på en liten story senare, men får se hur det går, tålamodet är inte på topp när det inte vill sig.

Klassigt!

Värmer upp inför julen 2010 och det gör man bäst med Frank Sinatras klassiga stämma:)


Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag

Redan kommit till dag 10 på listan.


Idag hade jag på mig jeans från JC och tröja från H&M. Eftersom mamma inte klippte mig igår fick det även bli en Bad Hair Day mössa på huvet.
Nu ska jag byta om till träningskläder.

Gilla!

Har fixat en gilla-knapp som ni kan trycka på om ni vill:) Men glöm inte att kommentera lite då och då också, det uppskattas alltid:)

Dag 09 - Min tro

Glömde bort mitt dagliga inlägg igår. Men jag kör på som vanligt:)

Jag tror på att vi människor klarar av så mycket mer än vad vi nånsin kan ana. Jag tror på magkänslan. Går man efter den blir det rätt. Inte alltid kanske, men oftast.
Jag tror på ödet. Allting sker av en anledning. Jag tror på att man får betala för sina dåliga handlingar.
Jag tror på det jag vill tro på. Att jag kan bestäma över mina tankar och medvetet förändra dom till det bättre. Jag tror på mental träning.

Pust

Efter en vecka med över 40 timmars jobb är ingen gladare än mig att det är måndag imorn!

Dag 08 - Ett ögonblick

Detta ögonblick jag kommer berätta om nu hände när jag bodde i Höganäs.
Jag låg och sov. Pötsligt vaknar jag av ett skrik. Hon jag jobbade med vid det här tillfället, Anahi, hade en period då hon skrek i sömnen och jag tänkte inte mer på det. Medans jag försökte somna om kände jag plötsligt att något tryckte ner sängen vid fotändan, precis som om någon satt där. Jag kände närvaron av någon. I min dåsighet kände jag med foten lite (jag låg med ryggen mot väggen). En rädsla infann sig och snabbt som ögat tände jag sänglampan. En svart skugga försvann genom rummet. Hjärtat slog och banka ända upp i halsen. Jag väckte Anahi och berätta vad som hade hänt och vi letade i lähenheten efter någon stallkatt som kanske hade smitit in. Men alla dörrar och fönster var stängda och ingen katt var där. Trött som jag var, somnade jag om igen.

Senare berättade Sophie att tidigare personer som jobbat i stallet varit med om liknande saker. Hon berättade även att det talades om att en gammal tant vid namn Asta låg begraven under huset. Kanske var det Asta? Eller var det Sophies pappa som var död sedan 3-4 år?
I vilket fall som helst så tror jag inte på andar och vidskeplighet. Men något satt på min sängkant, det är jag säker på.
Ända sedan mormor dog, har jag känt hennes närvaro lite då och då. Jag börjar mer och mer tro på att själen måste ta vägen någonstans. När vi tog farväl av mormor i avskedrummet på lassarettet funderade jag mycket på att något måste ju försvinna från kroppen. Hon låg där, men något hade försvunnit från henne. Själen måste ju ta vägen någonstans. Kanske finns det något efter döden?


Lady Gaga Fet?


För ett par veckor sedan var det ett herrans liv för att Lady Gaga kallades fet. Efter att ha sett bilderna från Malmö igår kallar jag fetbilderna för fake. Mycket kan hon åstadkomma den här damen, men inte gå ner så många kilon på ett par veckor.

Fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake fake

Dag 07 - Min bästa vän

Jag vill inte sitta här och favorisera någon. Visst har man vänner som står en närmre än andra, det är ju fullt logiskt. Men en riktigt bra vän enligt mig ska ge energi, inte ta. Det ska kännas som man pratade senast imorse, fast man inte har träffats och hörts på år och dar, och för den skull inte ställa frågetecken kring vänskapen. En riktigt bra vän känner man sig trygg med. Man slappnar av i dennes närhet och kan vara sig själv och bli accepterad för det. Till en riktig vän kan man kommentera den äckliga finnen och skratta gott åt det. Till en riktig vän behöver man inte vara rädd för att avslöja en hemlighet.
Jag har själv sållat bort många "vänner" från min barndom. Ett fåtal har jag behållt. Men när jag flyttade till Kalix fick jag veta vad riktiga vänner står för och det är jag tacksam för<3 Människor från mitt förflutna har inget att göra i mitt nya braiga liv! Dom är inte ens värda att nämnas, så jag lämnar ämnet där:)Dag 06 - Min dag

Dagen började 05.30. Upp och jobba hela dagen. En helt ok dag på jobbet. Har för övrigt haft tur med jobb den här veckan och jobbat alla dagar förutom onsdag. Ska även jobba helgen. När jag kom hem tänkte jag ta en promenad, men hann inte ens blinka så var det mörkt. Dessutom känner jag mig inte helt hundra. Halsont och snorig. Lite mat i form av filé och pasta åts innan jag åkte till Towa & Emil för att senare bege oss till Ica i Kopparberg.
Kosar ner i soffan med lite nötter och vin medans Idol rullar på tv:n efter duschen jag ska ta alldeles strax.

Så såg min dag ut idag. Imorn blir det jobb och jag håller tummarna för att jag känner mig bättre!

Jag hoppas på att Jay åker ikväll. Men tror att det kan bli Olle eller Minnah som får lämna. Men dom har ju trots allt inte sjungit än:)

Monster Ball

Ikväll står Lady Gaga i Malmö och uppträder. Jag missar henne även den här gången. Senast hon var i Sverige var i maj tidigare i år. Att se Gaga live är nog en himla upplevelse för ögat. Jaja, nästa gång, då jävlar:)

Lite senare idag ska jag berätta om min dag.

Dag 05 - Vad är kärlek?

Vad är kärlek? Det är ett ganska stort ämne. Kärlek kan ju te sig på så många vis. Som jag sa i tidigare inlägg har jag ju ännu inte upplevt den stora kärleken. Jag har svårt att ty mig till någon. Jag är en ensamvarg. Men kärlek för mig är något man inte kan styra över. Kärlek kan vara något som bara tar över en och man kan inte göra något åt det. Men det kan oxå vara något man lär sig, man lär sig älska någon eller något, det växer fram. Jag själv tror inte att man ska vara för lika varandra, utan kompletera varandra.
Vissa är förälskade, andra är kära i förälskelsen. Men gemensamt för all kärlek är att den är villkorslös.

Tror jag lämnar det där, känner att det är ett för svårt ämne:)


Till Mormor


En favvo

Imorn hoppas jag Annis känner sig lite friskare så vi kan åka till Öre och shoppa lite. Alldeles för längesen vi sågs.

 

Fick en fin kommentar från en avsändare som kallar sig för Sandra, och jag vet precis vilken Sandra vi snackar om:) Har så kul med dig, miss ya!


Dag 04 - Det här åt jag i dag

Idag ska jag tydligen redovisa vad jag ätit:)

09.00: Havregrynsgröt
12.00: 2 stekta ägg & en hård macka
15.00: Ett äpple
18.00: Tonfisksallad med quinoa
21.00: Blir en lingonsmoothie

Ganska nyttig av mig nu för tiden, som pricken över iet har jag promenerat 1 timme och styrketränat 1 timme idag:)
Tränar varannan dag och har aktiv vilodag varannan dag. Och med aktiv vilodag menar jag promenader, cykling & pilates. Numera är det ganska lätt att avstå sötsakerna, vilket känns bra. Mår så mycket bättre om jag låter bli. Istället för chips eller godis på helgerna äter jag nötter och kanske ett glas vitt till Idol. Men för den skull förbjuder jag mig inte lite onyttigheter som t.ex nu i söndags på farsdag. Då åt jag både tårta och kakor:) Men jag fick lite ångest och satte mig på cykeln i 45 minuter efteråt:)


Den står alltid redo:D

 


Dag 03 - Mina föräldrar

Mamma och pappa. Jean och Gunilla. 1988 fick dom en helt fantastisk son, vilket resulterade i mig:)
Mamma, som är snabb som en vessla på allt hon gör, hon som glömmer allt, den goda maten som så många tycker om, den man pratar med om man behöver reda ut något. Pappa, som kan överaska en med att köpa ny dator, den man frågar efter hjälp när man behöver hjälp med bilen och dylikt, han med den otroligt torra humorn.  
Från mamma har jag ärvt det dåliga tålamodet. Från pappa har jag ärvt dom hängande ögonbrynen och den torra humorn. Från båda har jag ärvt långsintheten.
Jag gillar er, fast jag inte visar det. Men det är ju sådana vi är i våran familj:)


Den är svårare än vad man tror den här listan!

Youtubat


Det här e ganska bra! Men jag gillar inte hennes Mariah Carey fingrar som spretar åt alla möjliga håll och kanter:P


Min Drömresa


Min drömresa går till New York. Hur underbart vore det inte att åka dit i juletid? Åka skridskor på Rockefeller Center, se frihetsgudinnan, få svindel i Empire State Building. Jag måste dit inom dom närmsta 5 åren!

En lista på vad man måste uppleva i New York:
*Brooklyn Bridge
*Central Park
*Central Park Zoo
*Empire State Buildning
*Frihetsgudinnan
*Rockefeller Center
*Times Square
*World Trade Center Memorial
*Chrysler Building


Dag 02 - Min första kärlek

Kärlek och kärlek. Jag har ännu inte upplevt kärleken. Men jag kommer ihåg vem jag först blev kär i. Sofia heter hon och jag var så kär så kär, i flera år dessutom, haha. Men något gensvar fick jag aldrig. Jag var väl kanske 6-7 år eller något sånt. Jag har väl alltid lyckats bli kär i fel personer, så det kanske är därför man utveckla homosexualliteten, haha. Nej, lite djupare än så är det nog. Jag föddes gay, jag visste bara inte om det:)

Dag 01 - Presentera mig själv

Vem är då den där Thom? Den frågan ställer jag mig själv lite då och då. Jag vill ju hela tiden utveckla mig själv, så jag hoppas att svaret på den frågan förändras. Vem är jag i dagsläget? Jag är Thom, som förr hette Tom. Den gamla Tom var enligt mig själv ganska osäker, blyg, misshandlad (i den bemärkelsen psykiskt), mobbad och en människa med otroligt dålig självkänsla. Thom tycker inte om Tom. Tom dyker upp lite då och då i form av den nya Thom.
När jag var 15 år flyttade jag till kalix för att gå gymnasiet. Jag var förstås fruktansvärt rädd när jag tog beslutet att göra det eftersom jag aldrig hade vågat göra något på egen hand och aldrig stått på egna ben. Det är synd att säga att det var ett beslut, för det var det inte. Det fanns en röst inom mig som bara skrek efter frihet och som sa åt mig att ta mig bort från det onda. Det var den rösten som tog mig till Kalix, 100 mil hemmifrån. Jag ville inget annat än bort från mitt gamla liv.
För att göra historien kortare så kan man väl säga att det vart en 3 år lång livsprocess. Nu skulle den gamla Tom ersättas med den nya Thom.  Det var allt annat än lätt. Men att jag hade hästarna i mitt liv gjorde saken en aning enklare. Hästarna- min stora passion.
Så, efter 3 år i Kalix, drog jag så småningom till Holland för att fortsätta det jag en gång hade gett mig fan på. Det var samma sak där. Jag tänkte inte så mycket, jag bara gjorde det. Det var ju det här jag hade längtat så mycket efter och det ända jag ville. Men så kom den gamla Tom och hälsade på och jag bestämde mig för att åka hem och göra slut på han. Det var slut med att fly undan det som var jobbigt.
Lättare sagt än gjort. Väl hemma längtade jag snart bort igen och for till Skåne och var borta i 1 år.

Vad vill jag då komma med det här? Jag har nu flyttat hem, kanske inte för gott, men jag flyr inte längre undan det som är jobbigt. Jag har på något sätt lärt mig acceptera att den gamla Tom alltid kommer finnas kvar, det är en del av mig och kommer prägla mig livet ut. Allting ont för något gott med sig. Jag försöker att lära av mina misstag och strävar efter att bli en bättre människa. Det är ju inte alltid så lätt, men man kan inte göra annat än att försöka.

Äh, det här vart ju mer en kort historia om mitt liv, än en presentation. Men det får duga, gillar inte att prata om mig själv. Ska upp tidigt imorn. Godnatt där ute.

Listililist

Jaha, jag tänkte väl göra som många andra och skriva efter den här listan dom närmsta 30 dagarna. Då måste jag ju skärpa till mig och skriva varenda dag. Förstår inte vad det ska ta emot att logga in på bloggen. Kan dom inte fixa så man stannar inloggad? Nåväl, det blir nog bra det här:)

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag i dag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

♥Söta Rara Mormor♥

Så kom den dagen då även våran älskade Mormor lämnade detta jordeliv. Saknaden är så stor att hjärtat gör ont. Mormor måste vara den finaste och omtänksammaste människan jag har känt. Jag beundrade henne för hennes styrka att aldrig ge upp trots sin sjukdom. Oj vad jag kommer sakna hennes underbara skratt. Det smittsamma skrattet som gjorde en alldeles varm inombords.


Du älskade livet alltför mycket för det här.

Vänta på mig.


RSS 2.0